A

Claudia B.

Mancare proaspata, aer curat, curatenie, voie buna, personal amabil si ospitalier, nu am cuvinte de lauda, am fost acolo de 4 ori, trei ani de paste si o data in vara anul trecut, felicitari!

B

Nicusor G.

Personal tanar, amabil, cu dorinta vadita de a face pe plac turistului. Mancarea foarte buna si de laudat produsele “facute in casa” cum ar fi muraturile, vinul

C

Cristian P.

Spatii exterioare generoase - terenuri de sport, piscina cu foarte multe sezlonguri, terase unde poti lua masa sau sa te relaxezi, masa de ping-pong, masa de biliard..

Pensiunea Vila Olga | Cazare Sarata Monteoru

BINE ATI VENIT LA PENSIUNEA OLGA!

Sarata Monteoru - Atractii Turistice

1. Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi

Rezervație naturală de tip geologic pe cca. 30 ha, Vulcanii noroioși sunt localizați în Subcarpații de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formați datorită erupțiilor de gaze din pământ, care antreneză spre suprafață nămol si apă. Cunoscuți în zonă sub denumirea de pâcle, Vulcanii Noroioși au aceeași structură ca și vulcanii adevărați, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niște vulcani în miniatură la care conurile nu depășesc 5 – 6m înălțime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafață “lava” este mult mai mică. În final același rezultat , adică o suprafață în mare parte aridă dar în același timp spectaculoasă.

Distanța Vila Olga – Focurile Vii poate fi parcursă cu mașina în aproximativ 45 minute.

2. Focurile Vii

Focurile Vii

Focurile Vii reprezintă un fenoment natural inedit, asemănător Vulcanilor Noroioși, a cărei apariție se datorează emanației de gaze naturale din pământ ce formează flăcări ce ard, fiind aprinse de razele solare. Situate în apropierea satului Terca, comuna Lopătari, Focurile Vii atrag turiști dornici să admire această minunăție a naturii ce pare greu de crezut că există. Fenomenul este deosebit de interesant mai ales în timpul nopții și se întinde pe o suprafață de 0,03 hectare.

De-a lungul timpului, multe tradiții și obiceiuri au fost inspirate de către Focurile Vii, creându-se flăcări artificiale eterne. Cel mai cunoscut exemplu este flacăra olimpică, care rămâne aprinsă pe toată durata Jocurilor Olimpice, semnificand eternitatea.

Distanța Vila Olga – Focurile Vii poate fi parcursă cu mașina în aproximativ 1 ora.

3. Rezervația Naturală “Sarea lui Buzău”

Rezervatia 'Sarea lui Buzau'

Rezervația naturală Sarea lui Buzău se află în Subcarpații de Curbură, comuna Viperești, județul Buzău și se întinde pe o suprafață de 0,8 hectare. Rezervația este localizată la aproximativ 500 metri de blocurile de calcar și este de interes geologic și botanic. Dintre speciile forestiere doar arbustul cătina alba vegetează pe excesul salin și substratul mineral excesiv.

Rezervația naturală Sarea lui Buzău este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

Distanța Vila Olga – Focurile Vii poate fi parcursă cu mașina în aproximativ 45 minute.

4. Tezaurul din Pietroasele

Tezaurul din Pietroasele

Dealul Istrița (749 m) se află în județul Buzău, acolo unde Arcul Carpatic tinde a se curba către miazănoapte. La poalele lui se întinde comuna Pietroasele sau „comuna muzeu” așa cum mai este denumită. Aceastp așezare se bucură de faimă națională și internațională prin faptul că este locul unde a fost descoperit celebrul tezaur „Cloșca cu puii de aur”, dar și prin calitatea excepțională a vinurilor de aici.

Tezaurul de la Pietroasele a fost considerat cel mai mare din lume până în 1923, când a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon. Cloșca cu puii de aur a fost descoperită pe dealul Gruiu, din satul Badeni, în anul 1837 de către doi săteni, Stan Avram (socru) și Ion Lemnaru (ginere), în timp ce extrăgeau piatră pentru a construi Seminarul Teologic Buzău. Inițial se compunea din 26 de piese, din care au rămas 12, iar din cele 27 kg, azi au mai rămas doar 18. Originalul comorii se află expus la Muzeul National de Istorie din București, iar în Muzeul de Istorie din Buzău este expusă o copie fidelă a ei.

Distanța Vila Olga – Focurile Vii poate fi parcursă cu mașina în aproximativ 15 minute.